Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, susține că, deși a fost condamnată recent la 8 ani de închisoare, în primă instanță, ”nici măcar procurorii nu spun” că ea ar fi ”luat vreun ban”.

Udrea le-a pus ironică, jurnaliștilor, că dacă ar fi existat așa de mulți bani i-ar fi putut lua acasă și ”poate că nu mai avea dosare azi”.

Ea a făcut aceste declarații la Curtea de Apel Bucureşti, unde Udrea este judecată în dosarul “Hidroelectrica”.

”Deci nici măcar procurorii nu spun că aș fi luat eu vreun ban. Până și procurorii spun că așa spune denunțătoarea Topoliceanu că acești bani s-au dus la partid și au fost cheltuiți în campania pentru alegerile locale la care eu nu am candidat. Stau și mă gândesc, de ce Doamne iartă-mă nu am luat banii ăia acasă, dacă tot erau așa de mulți. Poate nu mai aveam dosare astăzi.

Deci nici măcar procurorii nu susțin că s-ar fi luat vreun ban, că aș fi luat vreun ban din suma care a ajuns în partid și despre care nici măcar procurorul nu știe să spună cât ar fi fost.

Cert este că vorbim de finanțarea unei campanii la care eu nu am participat, o finanțare care s-a făcut la vremea aceea din partea unui om de afaceri care a sponsorizat absolut toate partidele într-un mod în care la vremea aceea se sponsorizau partidele și campaniile electorale” – a declarat Elena Udrea despre dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

Recent, Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

După condamnare, DNA a solicitat ca Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, având în vedere declaraţiile date de aceasta, dar şi posibilitatea ca ea să plece din România înainte de a fi condamnată definitiv, aşa cum s-a întâmplat în 2018, când a fugit în Costa Rica.

Cu toate acestera, instanța a respins cererea DNA.

În același dosar a fost condambată și fiica cea mare a fostului președinte, Ioana Băsescu, la 5 ani de închisoare. Ambele condamnări sunt cu executare, dar, în primă instanță.

Magistrații Curții de Apel le-au găsite vinovate de acte de corupție, legate de finanțarea campaniei pentru alegerile prezidențiale, dar și pentru referendumul din 2009.