Elena UdreaElena Udrea consideră că totul „a fost făcut pe repede înainte” în cazul său, susţinând că nu a fost audiată şi că s-a transmis Parlamentului cererea de urmărire penală şi de arestare preventivă, în condiţiile în care mai întâi trebuia începută urmărirea penală. 

„Cred că colegii jurişti au fost logici când au analizat solicitarea: sunt în control judiciar, o instanţă a decis că nu sunt pericol pentru societate. Cum am devenit pericol în ultima lună în aşa fel încât DNA să ceară arestare preventivă în cazul meu? Nu am fost audiată. Poate dacă DNA nu s-ar fi grăbit cu acest circ al arestării preventive, ci m-ar fi chemat să îmi ia declaraţii poate ar fi constatat că ştiu lucruri, le voi spune şi poate nu mai era nevoie să trimită cerere de arestare preventivă. Un al treilea argument: s-a transmis şi cerea de urmărire penală şi de arestare preventivă în condiţiile în care întâi trebuie începută urmărirea penală, abia ulterior s-ar putea cere arestarea preventivă. Totul a fost făcut pe repede înainte. Să o mai arestăm pe Elena Udrea”, a declarat deputata, la Parlament. 

Citeste si...
Președintele PNL, Ludovic Orban, declară că are mari aşteptări de la Cioloș

Udrea a mai spus ironic şi că „periodic avem o procedură de vot pentru arestarea Elenei Udrea. Mă gândesc că e bine să o punem în Statut”. 

Întrebată de presă dacă a discutat cu fostul preşedinte Traian Băsescu, ea a afirmat că fostul şef al statului i-a urat să treacă „cu bine peste acest moment”.