Kelemen: “Din punct de vedere al imaginii ar fi un dezastru!”

 kelemen_hunor21_98230400

UDMR nu vrea intrarea PP-DD la guvernare. “Din punct de vedere al imaginii, intrarea PP-DD la guvernare ar fi un dezastru!”, a declarat, marţi, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, după şedinţa coaliţiei de guvernare. Din punctul său de vedere, cooptarea PPDD la guvernare ar fi un dezastru, ca imagine, şi nu este de acord cu aceasta, el precizând că fără votul coaliţiei nu ar trece de Parlament o astfel de formulă.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, ar fi oportună cooptarea PPDD la guvernare, preşedintele UDMR a spus: “Din punctul meu de vedere, nu. Dar acesta este punctul meu de vedere, fiindcă, din punctul de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie”, a declarat Kelemen Hunor.

El a adăugat că, la nivel local, fiecare face înţelegeri, dar “la nivel guvernamental, în coaliţie, a spus public că nu este de acord, pentru că ar fi o greşeală”.

“Nu am discutat cooptarea PPDD la guvernare, premierul a ieşit şi a spus că au fost nişte discuţii, dar nu ne-a cerut o discuţie mai profundă. Asta înseamnă că în acest moment nu este de actualitate, fiindcă, oricum, fără voturile coaliţiei, nu se poate trece prin Parlament”, a spus Kelemen Hunor.

El a precizat că premierul nu a solicitat votul UDMR şi nici acordul partidului, pentru că au fost nişte discuţii mai mult pentru autorităţile locale.

În schimb, premierul Victor Ponta a declarat că nu știe nimic despre stadiul negocierilor cu PP-DD. “Întrebați-l pe domnul Dragnea”, le-a spus Ponta jurnaliștilor.