Ucrainenii
International

Ucrainenii au format un batalion doar din ruși. „Batalionul Siberian” a fost antrenat un an și va fi trimis să lupte contra lui Putin

Ucrainenii au format un batalion doar din cetățeni ruși care doresc să lupte împotriva lui Putin. Informația făcută publică de Bloomberg a fost confirmată de un purtător de cuvânt al serviciilor secrete ucrainene.

Astfel, Ucrainenii au creat un batalion format doar din cetățeni ruși și l-au numit „Batalionul Siberian”. Un purtător de cuvânt al serviciilor secrete ucrainene a spus că „Batalionul Siberian” este doar începutul și că Kievul speră să recruteze mai mulți cetățeni ruși dispuși să lupte împotriva lui Putin, scrie Kyev Post.

„Putem confirma informațiile despre crearea Batalionului Siberian, care operează în rândurile Legiunii Internaționale a Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat Andrei Yusov, reprezentant al Direcției principale de informații din cadrul Ministerului Apărării ucraiean.

Yusov a confirmat astfel informațiile publicate de Bloomberg, conform cărora zeci de ruși și reprezentanți ai minorităților etnice din Rusia au călătorit prin țări terțe pentru a se alătura armatei ucrainene și a servi în acest batalion. Ei și-au motivat demersul susținând că își doresc independența față de Rusia și consideră victoria Ucrainei în război drept un pas către obiectivul respectiv.

Spre deosebire de grupuri de voluntari precum Legiunea Libertatea Rusiei, care și-au declarat sprijinul pentru Ucraina, soldații fac parte din armata ucraineană și se așteaptă să fie trimiși la luptă foarte curând. Luptătorii din batalionul Siberia au fost testați temeinic, antrenamentul putând dura chiar și un an, și au semnat un contract militar, primind indicative miliare pentru a-și proteja identitatea.

Yusov a spus că acesta este doar începutul și că Ucraina va continua să recruteze cetățeni ruși în batalioane similare.

Batalionul nu recrutează soldați ruși capturați.

blank