Ucraina
Actualitate

Ucraina va folosi portul Constanța să transporte cereale și să evite blocada impusă de Polonia

Ucraina va folosi portul Constanța să transporte cereale și să evite blocada impusă de Polonia. Ucraina nu are de ales decât să utilizeze o nouă rută de export prin Dunăre pentru a depăși blocada poloneză.

Ucraina va folosi portul Constanța să transporte cereale și să evite blocada impusă de Polonia.

Ucraina intenționează să folosească o rută suplimentară peste Dunăre pentru a crește exporturile la nivelurile de dinainte de război, deoarece blocada agricolă a Poloniei îi blochează granița terestră cu Uniunea Europeană, potrivit epravda.com.ua.

Ucraina va folosi portul Constanța să transporte cereale și să evite blocada impusă de Polonia

„Plănuim transportul containerelor prin Dunărea superioară, întrucât România este mai previzibilă decât granița poloneză”, a declarat ministrul Infrastructurii al Ucrainei, Oleksandr Kubrakov.

Noua rută va merge din portul ucrainean Izmail până la Constanța și spre porturile dunărene ale Germaniei.

„Ukrainian Danube Shipping” a construit deja un al doilea șlep SLG de mare tonaj pentru livrarea mărfurilor.


Marți, fermierii polonezi și-au intensificat protestele în apropierea Medyka-Sheghini. Protestatarii au blocat calea ferată și au vărsat cereale dintr-un vagon de marfă.

Fermierii polonezi, care blochează traficul în apropierea punctelor de control cu Ucraina, au anunțat că vor continua protestul încă o lună, până în aprilie.

S-a raportat că dacă granița Ucrainei cu Polonia nu este deblocată până la sfârșitul lunii, bugetul țării ar putea pierde 7,7 miliarde de grivne.

„Ukrainian Danube Shipping” (UDP) începe producția de containere pentru a oferi o rută logistică alternativă peste Dunăre, ocolind granița blocată din vestul țării.

blank