International, Stiri

Ucraina: Separatiştii acuză forţele ucrainene că au ÎNCĂLCAT armistiţiul. Kievul dă REPLICA

Liderii separatişti din Doneţk, bastion rebel din estul Ucrainei, au acuzat sâmbătă forţele guvernamentale că ar fi încălcat acordul de încetare a focului intrat în vigoare vineri seara.

rebeli_81477200

‘Ieri (vineri), la ora 21,00, au fost mai multe tiruri de rachetă la periferia oraşului Doneţk, precum şi un convoi de arme grele care venea din Zaporijia’, regiune vecină cu Doneţk, a declarat pentru AFP Vladimir Makovici, responsabil în parlamentul separatist.

Regimul de încetare a focului a intrat în vigoare vineri, la ora 18,00 (15,00 GMT), după un acord încheiat la Minsk între Kiev şi rebeli. Kievul i-a acuzat sâmbătă pe separatişti că au tras asupra poziţiilor armatei ucrainene după intrarea în vigoare a regimului de încetare a focului, acuzaţii ce intervin după declaraţii similare venite din partea liderilor rebeli.

‘Vineri au fost 28 de tiruri asupra poziţiilor forţelor ucrainene, dintre care zece după intrarea în vigoare a regimului de încetare a focului’, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate al Ucrainei, Andrei Lîsenko, citat de AFP.

Anterior, lideri separatişti din Doneţk, bastion rebel din estul Ucrainei, au acuzat că ‘vineri, la ora 21,00, au fost mai multe tiruri de rachetă la periferia oraşului, precum şi un convoi de arme grele care venea din (regiunea vecină) Zaporijia’.

Regimul de încetare a focului a intrat în vigoare vineri, la ora 18,00 (15,00 GMT), după un acord încheiat la Minsk între Kiev şi rebeli.