Ucraina
International

Ucraina se răzbună. 4 morți și peste 20 de răniți în atacuri cu drone. 6 orașe rusești vizate

Ucraina se răzbună. Patru persoane au fost ucise și alte 20 rănite în regiunea rusă Belgorod, la granița cu Ucraina, în ultimele 24 de ore după un atac ucrainean cu drone kamikaze.

„Aceste 24 de ore au fost foarte dificile pentru regiunea Belgorod. Patru persoane au murit, 20 au fost rănite, 17 sunt încă în instituții medicale, două fiind în stare gravă”, a anunțat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov pe Telegram.

Ucraina se răzbună. 4 morți și peste 20 de răniți în atacuri cu drone. 6 orașe rusești vizate 

Atacurile ucrainene au vizat mai multe regiuni din vestul Rusiei, inclusiv Kursk, Voronej, Volgograd, Rostov și Astrahan. Primarul orașului Belgorod, Valentin Demidov, a raportat atacuri nocturne în întreaga regiune.

Ministerul Apărării a detaliat că sistemele de apărare aeriană au interceptat și distrus trei drone în regiunea Belgorod, șapte în Kursk, două în Voronej, 21 în Rostov și cinci în Astrahan.

Aceste atacuri au venit ca răspuns pentru atacul masiv cu rachete lansat de Rusia asupra Ucrainei, care a lovit un spital pentru copii din Kiev și a provocat moartea a cel puțin 37 de persoane, inclusiv trei copii, și rănirea a peste 170, conform președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Loviturile au afectat aproape 100 de clădiri, inclusiv câteva școli și o maternitate.

blank