Ucraina
International

Ucraina ripostează atacurilor rusești cu rachete S-300PT. Au interceptat rachete în aer

Războiul dintre Ucraina și Rusia pare departe de a ajunge la final. Forțele ucrainene nu se lasă bătute așa ușor cum spera Vladimir Putin. Mai mult de atât, armata Ucrainei ripostează cu tot ce poate.

Sistemul din ucraina de rachete sol-aer S-300PT al Brigăzii 138 de rachete antiaeriene Nipru interceptând o țintă rusească în est.

De asemenea, Mai multe explozii au fost auzite duminică dimineaţă la Kiev, după care serviciile de urgenţă au fost desfăşurate în cartierul Şevcenko al capitalei Ucrainei, a scris primarul Vitali Kliciko pe Telegram.â

Anton Heraşcenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, a scris că martorii au raportat atacuri cu rachete. Cu toate acestea, nu a fost clar imediat dacă există morţi sau răniţi grav.

Noile lovituri vin la o zi după un atac cu rachete asupra oraşului Sarnî din vestul Ucrainei, în care au fost ucise cel puţin trei persoane, potrivit autorităţilor.

Potrivit agenţiei France Presse, patru explozii au fost auzite la Kiev duminică dimineaţă devreme, un complex rezidenţial din apropierea centrului oraşului fiind lovit şi provocând un incendiu, precum şi degajarea unui mare nor de fum gri, relatează Agerpres.