Ucraina
Actualitate

Ucraina, nouă rută de transport de cereale, prin apele teritoriale ale României şi Bulgariei

Ucraina ia în considerare un coridor de export de cereale pe lângă România și Bulgaria, a anunţat Denis Marciuk, adjunctul şefului Consiliului Agrar. Săptămâna trecută, o navă de marfă sub pavilionul Hong Kong-ului a reuşit să plece din portul ucrainean Odesa.

Ucraina ia în considerare folosirea unui coridor de export de cereale pe lângă România și Bulgaria, a anunţat Denis Marciuk, adjunctul şefului Consiliului Agrar. Săptămâna trecută, o navă de marfă a reuşit să plece din portul ucrainean Odesa.

Ucraina, nouă rută de transport de cereale

De la declanşarea invaziei, Rusia a blocat porturile ucrainene şi apoi a ameninţat că va trata toate vapoarele ca potenţiale ţinte militare.

Pe 17 iulie, Rusia s-a retras din acordul mediat de ONU, pentru exportul cerealelor via Marea Neagră.

În replică, Ucraina a anunţat un coridor umanitar, care înaintează de-a lungul liniei de coastă de lângă România şi Bulgaria.

„Doar un singur vas comercial a reuşit să treacă până acum, demonstrând necesitatea de a căuta rute alternative.

Ar trebui să existe potenţiale deplasări a încă 7-8 vapoare… atunci poate în viitor aceste rute alternative vor deveni un coridor pentru navele care transportă cereale şi plante oleaginoase”, a declarat Denis Marciuk, la postul naţional de televiziune, conform Agerpres.

blank