Ucraina
International

Ucraina: Incendiu la o secție ATI, după ce un angajat a aprins o lumânare pentru un pacient COVID decedat / Trei oameni au murit și patru au fost răniți

Trei oameni au murit și patru au fost răniți într-un incendiu la o secție de Terapie Intesivă a unui spital din Ucraina. Incendiul s-a declanșat de la o lumânare pe care un angajat a aprins-o pentru un pacient COVID-19 care decedase.

Incendiu la o secție ATI COVID din Ucraina! Flăcările s-au manifestat în secția de Terpaie Intensivă pentru pacienții COVID a spitalului din Kosiv, oraș situat în vestul țării. S-a întâmplat după ce un angajat al unității medicale a aprins o lumânare unui pacient mort din cauza COVID-19, informează AFP.


Flăcările au izbucnit rapid, căci în încăpere funcționau cinci concentratoare de oxigen.

Salvatorii au pus tragedia pe seama „necunoașterii legilor fizicii şi dispreţului faţă de securitate”.

Bilanțul incendiului din spitalul ucrainean

În incendiu au murit trei oameni, din care doi erau pacienți. Pentru moment nu se cunoaște identitatea celei de-a treia victime, dar nici ce s-a întâmplat cu angajatul care a aprins lumânarea.

De asemenea, patru persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în stare gravă.

La fel ca în România, și în Ucaina se produc deseori astfel de tragedii deoarece spitalele și instalațiile lor sunt vechi și nu fac față presiunii generate de numărul mare de pacienți
COVID-19.

În februarie, alți patru oameni au murit într-un incendiu izbucnit la un spital din Zaporojie, sudul Ucrainei, iar un al cincilea a decedat în explozia unei surse de oxigen într-un spital de la Cernăuţi.