Volodimir Zelenski
International

Ucraina a descoperit încă două gropi comune cu „sute de cadavre”. Volodimir Zelenski: „Sancțiunile trebuie să continue”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că Ucraina a descoperit încă două gropi comune care conțineau cadavrele a sute de persoane în orașul nord-estic Izium, recent recuperat de forțele ucrainene, potrivit Reuters.

Se repetă astfel situația de după retragerea rușilor din regiunea Kiev, când numeroase gropi comune și pagube considerabile au fost descoperite.

Zelenski, după descoperirea în Izium a celor două gropi comune

Volodimir Zelenski vine cu această declarație într-un interviu realizat de CBS și publicat duminică, în care a cerut, totodată, o presiune susținută prin sancțiuni asupra Rusiei, ale cărei trupe au fost devastate în nord-estul Ucrainei într-o contraofensivă fulgerătoare care a început luna aceasta, potrivit hotnews.ro.

„Astăzi am primit mai multe informații… Au găsit încă două gropi comune, gropi mari, cu sute de persoane… Este vorba despre micul oraș Izium”, a declarat Zelenski.

„Sancțiunile trebuie să continue. Aceste sancțiuni vor avea un impact politic, dar și financiar”, a spus președintele ucrainean.

Reacția lui Zelenski la atrocitățile comise de ruși în Izium

După luni de zile de ocupație rusă, autoritățile ucrainene au descoperit la începutul acestei luni o groapă comună într-o zonă împădurită din Izium și au lansat o anchetă.

„Rusia nu lasă în urmă decât moarte şi suferinţă. Sunt ucigași, torționari, lipsiţi de tot ce e uman”, a reacționat liderul de la Kiev.

El a spus că în groapa comună sunt peste 400 de cadavre „cu urme de tortură, copii, persoane care au murit din cauza loviturilor cu rachete, combatanţi ai noștri”.