Ionel Marcel Lepa, ucigașul polițistului din Recaș, a părăsit spitalul în care a fost operat. El a fost supus unei intervenții chirurgicale de scoatere a gloanțelor și va fi mutat într-un spital penitenciar. Cristian Amariei, polițistul ucis, urmează să fie înmormântat astăzi.

Ucigașul polițistului Ionel Marcel Lepa a fost păzit de circa zece polițiști SIAS în timp ce a fost externat din Spitalul Municipal Timișoara. El este dus în aceste momente la Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara. De aici va fi transferat la Penitenciarul din Arad, pentru că acolo există o secție de maximă siguranță.

El nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Bărbatul a fost prins în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 4.45 în casa bunicii unui prieten de-ai săi din localitatea Remetea Mare.

Din cauza rănilor provocate de gloanțe, el a fost operat și a stat două zile în spital. Șeful Poliției Române spunea că au fost trase 36 de gloanțe înainte ca acesta să scape. „Polițistul nostru de la urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras mai bine de 36 de focuri”, a declarat chestorul Ioan Buda.

Potrivit unor informații Digi24, Ionel Marcel Lepa era pregătit să tragă din nou în poliţişti când a fost găsit. Era ascuns sub pături, cu mâna pe pistol. De cinci mascaţi cu scuturi antiglonţ a fost nevoie pentru ca tâlharul, deosebit de periculos, să fie capturat.

Lepa s-a ascuns în localitatea Remetea Mare, în casa bunicii unui prieten, casă pe care anchetatorii o verificaseră luni şi unde au găsit urme suspecte de sânge. Când a fost capturat, avea asupra lui un pistol, mai multe gloanțe, două chei, un stick de memorie, un micro-SD și o folie de pastile.

Ionel Marcel Lepa l-a împuşcat mortal duminică, în zona pieptului şi gâtului, pe poliţistul Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, în timp ce acesta încerca să îl captureze. Bărbatul era căutat după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.