Twitter
IT&C

Twitter are un nou adversar. Majoritatea utilizatorilor au început să folosească această aplicație

Interesul pentru platforma de socializare Mastodon a crescut pe măsură ce utilizatorii caută să găsească o alternativă pentru Twitter. Primul lucru care trebuie înțeles este că Mastodon este o rețea care rulează servere din întreaga lume care sunt conectate între ele.

Fiecare astfel de server este condus de o persoană care are propriile reguli și politici privind utilizarea platformei. Toate serverele adunate pe Mastodon promit că vor milita împotriva rasismului, sexismului, homofobiei și transfobiei. Deoarece această platformă este condusă de voluntari, nu vor apărea anunțuri plătite pe feed-ul dumneavoastră.

După ce alegeți un nume de utilizator și configurați contul cu un antet de imagine și o fotografie de profil, puteți începe să folosiți aplicația. Spre deosebire de Twitter, numele dvs. de utilizator va fi @[nume utilizator]@[serverul Mastodon la care v-ați înscris]. De exemplu, puteți fi @MuskyElon@aus.social.
Dacă doriți să găsiți pe Mastodon toți oamenii pe care îi urmăriți pe Twitter, din păcate, nu există o modalitate ușoară de a face acest lucru. Puteți începe prin a-i căuta pe cei pe care îi cunoașteți deja pentru a aflat dacă și-au deschis un cont pe Mastodon. Servicii precum Twitodon vă permit să vă conectați atât cu conturile dvs. Twitter, cât și cu cele Mastodon pentru a căuta utilizatorii pe care îi urmăriți.
Twitter
Pentru început, trebuie să te obișnuiești că postările tale se vor numi „toots” și nu „tweets”. În plus, vei avea de două ori mai multe caractere disponibile pentru a scrie o postare. De asemenea, vei avea mai mult control asupra persoanelor care îți pot vedea postarea. Hashtag-urile funcționează similar cu cele de la Twitter pentru subiectele care sunt în tendințe. De asemenea, puteți distribui postarea unei alte persoane.

Verificarea pe Mastodon

Au existat multe comentarii pe Twitter în privința deciziei lui Elon Musk de a cere oamenilor să plătească lunar pentru acel simbol care demonstra că o celebritate este cine spune că este. Mastodon are un sistem de verificare care este disponibil pentru toată lumea, fără să fie nevoie de un cost în plus.

Dacă vă conectați la un site web pe care îl controlați în profilul dvs., atunci acesta vă poate recunoaște ca proprietar al acelui site, ceea ce le va oferi adepților o anumită justificare pentru a avea încredere în cine spuneți că sunteți, potrivit The Guardian.