Niciun concurs Eurovision nu incepe sau nu se sfarseste fara un scandal. Anul acesta, parca totul a mers insa mult prea departe.

Cel-mai-mare-scandal-din-istoria-Eurovision--TVR--somata-sa-descalifice-trupa-Voltaj-
Se pare ca trupa castigatoare sa ne reprezinte la concursul international Eurovision, Voltaj, trebuie sa treaca prin presiuni imense.

Astfel, dupa ce mai multe voci au sustinut ca melodia cu care Voltaj a iesit castigatoare, “De la capat”, ar fi un plagiata, TVR 1 a primit mai nou si o contestatie prin care se cere descalificarea trupei din concursul care va avea loc pe 23 mai, la Viena.

Mai multe persoane au sustinut public ca melodia trupei Voltaj seamana izbitor cu o melodie mai veche, cantata de un grup strain: Delirous – ‘I could sing for your love forever”.

“A fost scrisa si depusa o contestatie prin care se cere descalificarea trupei Voltaj, iar lucrurile sunt extrem de serioase. S-a incalcat regulamentul grav, iar melodia lor are 3.20 minute, fiind stipulate, clar, ca nicio piesa care ajunge in finala nu trebuie sa depaseasca trei minute fix. Mai mult chiar, acesta este regulamentul EBU (n.r. European Broadcasting Union, cei care verifica la sange ceea ce se intampla in fiecare tara participanta cu Eurovisionul), iar daca piesa celor de la Voltaj nu va fi descalificata, atunci se va inainta contestatia celor de la EBU si vor fi ei cei care iau masuri”, a povstit o sursa apropiata Eurovisionului.

Voltaj, favorizata de juriu

De-a lungul timpului, reprezentantii Eurovision au fost foarte rigurosi in ceea ce priveste regulamentul concursului, mai ales cand a fost vorba despre plagiat, asa ca mai multe trupe sau solisti au fost descalificati in cazul in care melodiile lor depaseau mai mult de trei minute, chiar si cu doua secunde.

Anul acesta insa, melodia trupei Voltaj, care dureaza 3.20 minute, reprezentantii concursului ar fi inchis ochii, deoarece jocurile s-ar fi facut inainte de preselectii.