SRTv precizează, privind situația realizatoarei TV Emma Zeicescu, pusă sub urmărite de DIICOT pentru deținere de droguri, că a aflat din presă despre poziția oficială a instituției și că va lua toate deciziile cu respectarea legislației în vigoare și a procedurilor interne, conform Mediafax.

Procurorii DIICOT au anunțat că au început urmărirea penală față de jurnaliștii Emanuela Zeicescu, de la TVR, și Claudiu Popa, de la Realitatea TV, pentru deținere de droguri pentru consum, fiind depistați în luna august, la un festival de la Buftea.

„Ca urmare a solicitărilor primite din partea mass media referitoare la situația Emmei Zeicescu, realizator TV, SRTv face următoarele precizări: Societatea Română de Televiziune nu a fost înştiinţată oficial în legătură cu ancheta derulată de DIICOT în ceea ce priveşte persoana doamnei Emma Zeicescu; Emma Zeicescu nu are raporturi de muncă cu SRTv, ci raporturi bazate pe un contract civil; SRTv a luat la cunoştinţă din presă despre poziţia oficială a DIICOT exprimată prin purtătorul de cuvânt al acestei instituţii referitoare la cazul menţionat; SRTv ia toate deciziile cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor interne”, se arată în textul remis, joi, MEDIAFAX.

Citeste si...
Monica Anisie a declarat că în acest an școlar ar putea disparea tezele

„Prin ordonanţa din data de 02.10.2018, procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu”, au precizat reprezentanții DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, jurnaliștii au fost depistați, la un festival, cu droguri asupra lor, respectiv două țigări ce conțineau cannabis amestecat cu tutun. Festivalul la care cei doi jurnaliști ar fi fost depistați cu droguri a avut loc în data de 11 august, la Buftea.