Featured, Politic

Tutuianu: Vom fi si mai multi! Vezi ce a vrut sa spuna

Ţuţuianu a declarat, luni, că va rămâne senator independent până când va epuiza căile de atac statutare din interiorul PSD, susţinând că până atunci va sta în spatele sălii de plen, împreună cu senatorul Emanuel Botnariu.

”Miercuri, în absenţa mea am pierdut sprijinul politic pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului. Este un moment care mă obligă în primul rând să vă mulţumesc tuturor pentru colaborare şi în al doilea rând să vă spun că a fost o onoare pentru mine să fac parte din conducerea acestei Camere, o Cameră care şi-a îndeplinit de foarte multe ori rolul de a fi, cum spunea Alexandru Ioan Cuza, cu rol ponderator în sistemul politic şi administrativ românesc. Datorită acestei situaţii sigur că voi acţiona în continuare ca senator independent neafiliat până când voi epuiza toate căile de atac statutare din interiorul PSD şi sigur voi parcurge şi toate etapele prevăzute de lege pentru că am de gând să merg în justiţie cu acest subiect, Până atunci vreau să vă spun că voi fi în spate, acolo, în ultimul rând, cu domnul Botnariu şi probabil că timpul va arăta că vom fi din ce în ce mai mulţi. Mulţumesc şi să sperăm că vom găsi în continuare căile necesare pentru ca Senatul să rămână Camera cu rol ponderator în sistemul politic românesc”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Pe 21 noiembrie, Adrian Ţuţuianu a fost revocat din funcţia de membru al Biroului Permanent şi vicepreşedinte al Senatului, ca urmare a excluderii acestuia din PSD. Senatorii l-au numit în funcţia de vicepreşedinte pe social-democratul Şerban Valeca.

„Constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului Permanent şi de vicepreşedinte al domnului senator Adrian Ţuţuianu, ca urmare a retragerii sprijinului politic. Luăm act de această solicitare şi urmează să ne exprimăm votul”, a spus preşedintele de şedinţă, Claudiu Manda, în plen.

Senatorii au votat revocarea lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de vicepreşedinte, 53 fiind „pentru” revocare, 9 senatori „împotrivă” şi 14 s-au abţinut de la vot.

De asemenea, senatorii l-au numit în funcţia de vicepreşedinte al forului superior pe Şerban Valeca, la propunerea PSD.

„Grupul parlamentar PSD îl propune pe domnul Valeca Şerban Valeca pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului”, a anunţat viceliderul PSD Roxana Paţurcă în plen.

Şerban Valeca a fost numit în funcţie cu 67 de voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi 6 abţineri.

Pe 14 noiembrie, senatorul Emanuel Gabriel Botnariu a demisionat din funcţia de membru al Partidului Social Democrat. Acesta a anunţat, miercuri, că rămâne senator independent.

„Vreau să vă anunţ că de astăzi mă declar senator independent, neafiliat”, a anunţat Emanuel Botnariu în plenul Senatului.

Pe 5 noiembrie, Consiliul Executiv al PSD a votat pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu.