International, Stiri

Turul virtual prin Banca Angliei arată şi seiful cu cele 400.000 de lingouri de aur

Turul virtual prin Banca Angliei arată şi seiful cu cele 400.000 de lingouri de aur

lingouri-angliaBanca Angliei a lansat un tur virtual, astfel încât instituţia poate fi „vizitată” de utilizatorii de internet din întreaga lume. Banca Angliei a lansat aplicaţia de vizitare a celebrei clădiri de pe strada Threadneedle, care poate fi folosită şi de pe telefoanele iOS şi Android, scrie presa străină.

Turul virtual, care poate fi accesat de pe site-ul oficial al băncii, oferă tuturor o ocazie rară de a vedea interiorul celei mai mari instituţii economice din Marea Britanie.

În turul de 360 de grade poate fi văzut şi seiful cu aur, care găzduieşte peste 400.000 de lingouri. Miile de lingouri sunt aşezate în boxe deschise, asemănătoare celor din supermarketuri. Aurul aparţine Guvernului şi băncilor centrale, Banca Angliei deţinând doar două lingouri standard şi două lingouri romane.

Un lingou de aur valorează în prezent în jur de 350.000 de lire sterline (404.320 de euro), iar valoarea totală a seifului este de aproximativ 140 de miliarde de lire sterline (161 de miliarde de euro).

Aplicaţia permite utilizatorilor să viziteze şi seiful cu bani. Bancnotele în circulaţie în Marea Britanie valorează peste 50 de miliarde de lire sterline, iar Banca Angliei emite în fiecare an bancnote în valoare de 1 miliard de lire, pentru a le înlocui pe cele învechite.

De asemenea, vizitatorii pot intra în grădina interioară a băncii, în care sunt plantaţi duzi, copacii din care au fost realizate primele bancnote din hârtie, în China secolului X. Banca Angliei a fost fondată de rege în 1694 şi mutată în locul actual în 1734.

blank