Vicepremierul Raluca Turcan îi acuză de ipocrizie pe liderii PSD afirmând că, după ce aceştia au criticat măsurile adoptate de Guvern în perioada stării de urgenţă dispusă la începutul pandemiei, aceştia critică acum executivul pentru că a întârziat măsuri de acelaşi tip.

Turcan îi acuză PSD de dublu discurs şi susţine că social-democraţi îşi doresc amânarea alegerilor în speranţa că PNL va scădea în preferinţele electoratului.

„Ipocrizia este fără limite la PSD. Liderii din partidul lui Marcel Ciolacu acuzau guvernul Orban, în timpul primului lockdown din primăvară, că nu ştie decât să ţină oamenii închişi în case, în izolare, cu botniţă la gură, iar azi reproşează aceluiaşi guvern că a întârziat prea mult cu adoptarea restricţiilor. Sunt cu gândul DOAR la voturi. Şi la amânarea alegerilor, în speranţa că până în primăvară vom mai pierde noi puncte” a scris Raluca Turcan sâmbătă, pe Facebook.
Aceasta le reaminteşte social-democraţilor demersurile pe care aceştia le-au făcut pentru a întârzia unele măsuri necesare în gestionarea crizei sanitare dar şi mesaje prin care transmiteau că „masca e o prostie”. Totodată, viceprim-ministru acuză PSD de duplicitate în discurs.

„Nu vreţi alegeri. Sigur? Că vorbiţi pe două voci. Azi vreţi, mâine nu mai vreţi şi poimâine vă mai gândiţi. Până vă hotărâţi vă spun că oamenii trebuie protejaţi. Şi SĂNĂTATEA PUBLICĂ trebuie să fie pe primul loc dacă eşti responsabil. Românii pierd enorm pentru că nici măcar în momente de extremă criză sanitară, unii politicieni nu se pot gândi decât la VOTURI, PUTERE, INTERESE, LEGI PREFERENŢIALE”, le mai transmite Turcan liderilor PSD.

Ea susţine că românii trebuie să uite perioada de trei ani în care „PSD a acaparat agenda guvernamentală şi parlamentară DOAR cu legi şi subiecte despre şi pentru infractori, control al instituţiilor statului şi subordonare politică”.