Turcan
Featured, Social

Turcan anunță ca 270.000 de români pleacă la muncă în Germania în acest an

Circa 270.000 de cetățeni români urmează să plece la muncă în Germania, pe parcursul anului 2021, a anunțat, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Circa 270.000 de cetățeni români urmează să plece la muncă în Germania, pe parcursul anului 2021, a anunțat, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Se estimează că, anul acesta, în jur de 270 000 de lucrători din România vor merge să muncească în Germania. Suntem preocupaţi să oferim pentru fiecare dintre aceştia garanţia că drepturile le vor fi respectate şi că vor avea condiţii de muncă adecvate. Acesta a fost subiectul discuţiei pe care am purtat-o ieri cu Ministrul Muncii din Germania, dl. Hubertus Heil. Cu această ocazie, i-am prezentat ministrului german paşii pe care i-am făcut până acum pentru a ne asigura că românii care pleacă să lucreze în Germania sunt bine informaţi, prin campania pe care am derulat-o până acum prin instituţiile care ţin de Ministerul Muncii, dar şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Transporturilor”, a explicat ministrul Raluca Turcan într-un mesaj postat pe Facebook.

Acum un an, Violeta Alexandru, care la acel moment era ministru al Muncii, efectuase o vizită în Germania, unde a semnat cu ministrul Hubertus Heil o „Declaraţie comună de intenţie privind intensificarea cooperării în domeniul pieţei muncii şi politicilor sociale”.


blank