Tudorache speră ca el și Oprisan să fie pe lista PSD pentru parlamentare
Featured, Politic

Tudorache speră ca el și Oprisan să fie pe lista PSD pentru parlamentare

Primarul în funcție al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, că el și Marian Oprișan s-ar putea regăsi pe listele PSD pentru alegerile parlamentare, deoarece au obținut scoruri bune la locale, deși au pierdut.

Daniel Tudorache spune că, având în vedere scorul pe care l-a obținut în cursa pentru primărie, de 40%, “direcția” pe care o vede este spre alegerile parlamentare, unde se va înscrie pe lista PSD pentru Camera Deputaților.

“Dacă (candidații la alegerile locale – n.red.) au luat un rezultat bun, chiar dacă nu au ajuns primari, e normal. Dacă au luat un rezultat foarte prost, cu siguranță nu se vor regăsi (pe listele de la alegerile generale – n.red.)”, a mai spus Tudorache.

Întrebat dacă scorul obținut de Marian Oprișan pentru șefia Consiliului Județean Vrancea, deși a pierdut, îl recomandă pentru a se regăsi pe liste, Daniel Tudorache spune: “Eu așa cred, pentru că organizația de Vrancea va avea un cuvânt de spus. Părerea mea e că Oprișan se va regăsi. E un punct de vedere personal. Ei la Vrancea fac lista, o aprobă președintele partidului, dar cred că va fi”.

Acesta spune că criteriul de integritate după care este selectat un membru PSD pentru a candida la parlamentare este să nu aibă niciun fel de condamnare în justiție.

“Așa, plângeri penale au toți politicienii. Cred că fiecare politician are 10 plângeri penale, că la noi e sport național. Asta nu înseamnă că sunt și vinovați. O instanță hotărăște. Trimiterea în judecată nu înseamnă că ești vinovat. Când te-a condamnat în primă instanță, poți să spui că ești pe jumătate vinovat. Cu siguranță nu vom avea pe liste niciun condamnat în primă instanță”, a explicat social-democratul.

De asemenea, el nu vede posibilă cooptarea traseiștilor pentru aceste alegeri, fiind mai puțin candidați din partea PSD.

“Traseiști de unde să luăm. De abia avem suficiente locuri pentru ai noștri. O să avem mai puțini parlamentari decât în mandatul care se încheie”.

Tudorache a precizat că social-democrații se bazează să obțină la scrutinul electoral din 6 decembrie “măcar scorul de la locale, de 31-33%”.