Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Tudor Pendiuc, aflat în arest preventiv, a ajuns la spital

Primarul Tudor Pendiuc, ajuns pentru a doua oară în arest după ce a încălcat condiţiile arestului la domiciliu, a fost transferat din celulă la spital. Din cauza unor probleme cardiace, edilul Piteştiului a petrecut atît Crăciunul, cît şi Revelionul într-un salon al secţiei Cardiologie din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti, acolo unde se află şi în prezent.

pendiuc_03908200

Pe data de 12 decembrie anul trecut, Tri­bunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor de înlocuire a arestului la domiciliu cu arestul preventiv, după ce Tudor Pendiuc a vorbit la telefon cu consiliera sa, Carmen Lis, la rîndul ei suspectă în acelaşi dosar, deşi nu avea voie.

La cîteva zile, edilul s-a simţit rău şi a ajuns la spital, acolo unde se află şi în prezent. “Da, domnul Pendiuc este în spital. A ajuns de urgenţă la Spitalul Universitar în noaptea de 24 spre 25 decembrie, deci a făcut şi Crăciunul şi Revelionul în spital. A suferit o intervenţie. Nu vă pot spune diagnosticul, pentru că nu-l ştiu, dar, şi dacă aş şti, nu l-aş spune. Este internat la secţia Cardiologie”, declara avocata Angela Ciurea, cea care îl reprezintă pe Tudor Pendiuc în instanţă.

Miercuri, la Tribunalul Bucureşti s-a judecat cererea de prelungire a arestului preventiv, înaintată de procurori.

Procesul programat pentru ora 14.00 s-a derulat fără ca Tudor Pendiuc să fie prezent în sală. „Astăzi se judecă prelungirea arestului. Clientul meu nu este transportabil. Medicul care se ocupă de dumnealui ne-a dat un document din care reiese că nu poate fi adus la instanţă”, explica avocata Ciurea.

Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv în 12 decembrie, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor, care l-au acuzat pe edil că, în timp ce era în arest la domiciliu, a luat legătura cu o altă persoană cercetată în dosarul de corupţie.

“Maniera insidioasă în care inculpatul, având cunoştinţă de faptul ca are obligaţia de a nu lua legătura cu suspecţii, participanţii si martorii din prezenta cauza, procedează la purtarea de discuţii cu suspecta, este apreciat de judecător ca argument în sprijinul reţinerii relei – credinţe a acestuia în ceea ce priveşte încălcarea obligaţiilor stabilite prin încheierea din data de 19.11.2014”, arată Tribunalul Bucureşti, în motivarea deciziei de arestare a lui Pendiuc.