Vine Pastele si trebuie sa pregatim masa in familie. Pe langa preparatele traditionale, nu trebuie sa uitam si de decorul mesei.
Specialistii Bon Bon Club & Events ne spun ca detalii simple fac diferenta si dau farmec aparte minunatei sarbatori.
Iata ce sfaturi ne-au dat pentru a aranja o masa superba de Paste:
– Pentru fata de masa mergeti pe culori pale,cum ar fi roz, violet, verde sau galben, sau puteti opta pentru alb cu imprimeuri florale.
-Vesela poate fi clasica sau colorata.
-Tacamurile. Ca ordine puneti furculitele la stanga farfuriei, cea de salata sa fie cea mai aproape de farfurie, urmata de cea de peste, apoi de cea de carne etc, cutitele in dreapta farfuriei (in ordinea asemanatoare furculitelor), lingura la dreapta farfuriei, la exterior, iar linguritele pentru desert deasupra farfuriei.
– In mijlocul mesei puneti o vaza cu flori proaspete. Va puteti gandi sa alegeti niste aranjamente florale cu lalele, liliac, bujori, frezii, narcise si chiar ghiocei
– Decorati spatiul cu obiecte specifice cum ar fi mici: pasari colorate, oua din sticla pictate, iepurasi din diverse materiale.
– Folositi lumanari inalte sau groase pentru a conferi o atmosfera de sarbatoare.
– Pe masa puneti servetele in culori vii, uni, din diverse tesaturi, si prindeti-le in inele din metal simple sau decorate cu fluturi ori flori sau iepurasi din portelan.
– Ouale rosii nu trebuie sa lipseasa! Intotdeauna trebuie sa existe cel putin un cosulet cu oua colorate pe masa!
In imaginile urmatoare va prezentam cateva sugestii de amenajare a mesei pentru ziua de Paste.