trump
Featured, International

Trump vrea să părasească Washingtonul în ziua în care Biden va fi investit

Preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite Donald Trump vrea să plece de la Washington în dimineaţa zilei în care va avea loc ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden, de miercurea viitoare, după ce s-a gândit să plece marţi, au declarat, vineri, două persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Trump vrea sa părăseasca Washingtonul în ziua în care Biden va fi investit și alti consilieri au spus deja că nu va participa la învestirea noului preşedinte planifică ca o ceremonie de rămas bun la Joint Base Andrews, baza din afara Washingtonului care este sediul Air Force One, au spus sursele.

Persoanele au subliniat că planul s-ar putea schimba. Nu era clar dacă Trump va vorbi miercuri. Trump va zbura apoi spre Palm Beach, Florida, pentru a-şi începe post-preşedinţia la clubul său Mar-a-Lago, au declarat surse pentru Reuters.

Este probabil ca Trump să se afle în Florida atunci când Biden va fi învestit, miercuri la prânz.

Câţiva consilieri ai Casei Albe intenţionează să lucreze pentru actualul presedinte în Palm Beach, în timp ce fostul magnat imobiliar va încerca să îşi păstreze influenţa în Partidul Republican.

Unii consilieri l-au îndemnat pe preşedinte să-l primească pe Biden la Casa Albă, înainte de Ziua Învestirii, dar nu a existat niciun semn că Trump ar fi dispus să facă acest lucru, a spus un oficial al administraţiei.

Trump, singurul preşedinte din istoria SUA care a fost pus sub acuzare de două ori de către Congres, intenţionează să emită mai multe graţieri înainte de a pleca, potrivit unor surse care au adăugat că a avut în vedere opţiunea fără precedent de a se graţia pe el însuşi.

Un sondaj efectuat de Centrul de Cercetare Pew arată că Trump părăseşte Casa Albă cu cea mai mică rată de aprobare a preşedinţiei sale (29%) şi cu ratinguri din ce în ce mai negative pentru comportamentul său post-electoral.