Trump și Bill Gates cer redeschidera școlilor, în timpul pandemiei de coronavirus, spunând că „beneficiile sunt mai mari decât costurile”, mai ales în cazul elevilor din clasele primare.

Fondatorul Microsoft, în vârstă de 64 de ani, a cerut redeschiderea școlilor într-un interviu acordat marți celor de la CNBC.

„Cred cu tărie că, pentru tineri, beneficiile în orice zonă – mai ales dacă poți proteja și profesorii – beneficiile sunt mai mari decât costurile”, a spus Gates, potrivit Daily Mail.

Pentru elevii mai mari, învățământul online poate rămâne o soluție pe termen lung, a mai declarat miliardarul.

SUA înregistrează 4,3 milioane de infectări cu coronavirus și peste 148.000 de decese. Trump a promovat în mod repetat redeschiderea școlilor. „Școlile trebuie deschise în toamnă!!!”, a scris Trump, în 6 iulie, pe Twitter.

Poziția sa nu este însă pe placul democraților. „Președintele și administrația se joacă azi cu sănătatea copiiilor noștri”, l-a criticat democrata Nancy Pelosi.

Avertismentul lui Bill Gates: „Vom avea nevoie de mai multe doze de vaccin anti-coronavirus” / „Donald Trump a comis greșeli foarte grave!”
Miliardarul Bill Gates a avertizat că, în cazul oricărui vaccin anti-COVID-19, s-ar putea ca pacientul să aibă nevoie de mai multe doze, pentru ca tratamentul să fie eficient. De asemenea, fondatorul Microsoft a spus că președintele american Donald Trump a făcut „greșeli foarte grave”, în criza coronavirusului și unele școli vor reveni la normal de abia în toamna anului viitor.

În interviul acordat celor de la CBS News, citat de Daily Mail, Bill Gates îl atacă dur pe Donald Trump.

„Deschiderea barurilor – beneficiul economic vs. riscul infectării – multe politici de acest gen, care au fost greșite”, a spus Gates.

Gates, în vârstă de 64 de ani, a declarat că virusul poate fi combătut prin distanțare socială, purtarea măștii și dezvoltarea unui vaccin. Fundația sa a donat deja 300 milioane de dolari pentru vaccinuri. De asemenea, miliardarul își face mari griji pentru școlile din SUA, care nu vor putea fi deschise. „După decese, acesta este cel mai mare cost”, a spus Gates.