Featured, International

Trump s-a pozat cu Biblia în mână , în față unei biserici, și i-a înfuriat pe clerici

Noaptea trecută s-a fotografiat cu  Biblia în mână, în fața Bisericii Episcopale Sf. Ioan, chiar peste drum de Casa Albă. Astăzi, președintele american va vizita altarul sfântului Ioan Paul al II-lea din Washington DC. Dar dorința lui Donald Trump de a-și arăta afilierea religioasă i-a înfuriat pe mai mulți clerici, în condițiile în care SUA este confruntată cu proteste de amploare după moartea lui George Floyd, un american de culoare, în timp ce era reținut de un polițist alb care i-a ținut timp de minute bune genunchiul pe gât, relatează BBC.

„Președintele tocmai a folosit Biblia, cel mai sacru text al tradiției iudeo-creștine, și una dintre bisericile din eparhia mea, fără permisiune, ca fundal pentru un mesaj care contravine învățăturilor lui Isus”, a spus reverendul Mariann Budde, episcopul Bisericii Episcopale din Washington.

Preotul iezuit James Martin, consultant în cadrul departamentului de comunicare al Vaticanului, a scris pe Twitter: „Este revoltător. Biblia nu este obiect de recuzită. O biserică nu e loc pentru o ședință foto. Religia nu este un instrument politic. Dumnezeu este un lucru cu care să te joci”.

„Să-l vezi pe președintele Trump în fața Bisericii Episcopale Sf. Ioan în timp ce ține în mână o Biblie, ca răspuns la apelurile pentru dreptate rasială – imediat după folosirea forței pentru a-i împrăștia pe protestatarii pașnici – este unul dintre cele mai flagrante abuzuri în folosirea religiei pe care le-am văzut vreodată”, a spus și rabinul Jack Moline, președintele Alianței Interconfesionale.

Donald Trump participă doar ocazional la slujbe religioase și a spus de mai multe ori că nu-i place să-i ceară iertare lui Dumnezeu.

Totuși, este susținut de americanii care sunt religioși.

În 2016, Trump a câștigat 81% din voturile evangheliștilor albi, iar exit poll-urile arătau că 60% dintre catolicii albi l-au votat, în timp ce doar 37% au ales-o pe Hillary Clinton.

 

blank