Președintele Donald Trump arată că nu ține cont de nimeni și nimic atunci când găsește o portiță prin care să-și mai facă puțină campanie electorală. Și ce prilej mai bun putea fi decât banii oferiți de guvern cetățenilor afectați de criza coronavirusului?

Într-un gest fără precedent, după cum îl numește cotidianul Washington Post, Donald Trump a ordonat ca numele său să fie trecut pe cecurile de 1200 de dolari pe care le vor primi 70 de milioane de cetățeni americani!

Oficiali de Casa Albă au declarat, sub protecția anonimatului, că numele Donald J. Trump va fi tipărit pe cecuri în partea de jos, sub rândul pe care scrie „Plată pentru impactul economic”.

Jurnaliștii americani îl acuză pe Trump că își face imagine publică folosindu-se de o tragedie precum pandemia de Covid-19 și, mai mult, câștigă capital electoral cu banii Trezoreriei! În plus, se pare că pretenția lui Trump de a-i fi trecut numele pe cecurile de 1200 de dolari ar putea încetini distribuirea banilor cu câteva zile.

Casa Albă şi Departamentul Trezoreriei nu au comentat, deocamdată, informaţia. Potrivit Washington Post, decizia de a include numele lui Trump pe cecuri a fost comunicată abia marţi departamentului Tehnic de la IRS (Fiscul american, cel care se va ocupa de distribuirea ajutorului social promis cetățenilor). „Acum, personalul de la Tehnic, care muncește de acasă, lucrează contracronometru la implementarea modificării softului, ceea ce va întârzia probabil emiterea primei serii de cecuri”, au indicat doi înalţi oficiali citaţi de Washington Post.

Alegeri prezidențiale în noiembrie
Cecurile de 1200 de dolari fac parte din pachetul de „stimulare” a economiei americane, în valoare de 2,3 trilioane dolari, care a fost adoptat în luna martie de Administrația de la Casa Albă, pentru a reduce impactul economic al pandemiei de Covid-19.

În luna noiembrie, în Statele Unite ale Americii sunt programate alegeri prezidențiale, cu Donald Trump („republicani”) și Joe Biden (din partea „democraților”) contracandidați.