Featured, International

Trump a decis să reducă la 25.000 soldații americani staționați în Germania

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat luni, reducerea la 25.000 a numărului soldaţilor americani staţionaţi în Germania, acuzând Berlinul că este „restanţier” la plăţile către NATO.

„Vom reduce numărul soldaţilor la 25.000”, a declarat Donald Trump. Liderul american a mai zis că trupele din Germania impun un „cost extraordinar pentru Statele Unite”.

Trump a acuzat Germania că a tratat incorect Statele Unite în ce priveşte comerţul. „Aşa că dacă facem rău comerţului, facem rău şi NATO”, a mai afirmat preşedintele american, acuzând şi alte ţări că, de asemenea, profită, dar „cel mai rău profitor este Germania”.

Guvernul de la Berlin a anunţat săptămâna trecută, după apariția unor speculaţii, că a fost informat de Washington în legătură cu reducerea numărului de trupe americane staţionate pe teritoriul Germaniei.

În prezent, în jur de 34.500 de militari americani locuiesc împreună cu familiile în cele 21 de baze americane de pe teritoriul german. Efectivele pot atinge 52.000 de membri cu ocazia unor rotaţii sau manevre.