Soarele puternic al verii parcă îți este dușman și îți scoate în relief toate problemele cu pielea pe care le ai? Da, știm cum este, dar asta nu înseamnă că trebuie să te consolezi. Dimpotrivă, trebuie să fii mult mai atentă la ce machiaje folosești, pentru un look care ar face invidioasă inclusiv cea mai sexy vedetă de la Hollywood. Aici intervenim și noi puțin, cu câteva trucuri de la specialiști, pe care le poți aplica și tu.

Curăță întotdeauna fața

Indiferent de ce machiaj vrei să încerci de data aceasta, întotdeauna fața trebuie foarte bine curățată, după care aplicarea unei crème hidratante special pentru tipul tău de piele este obligatorie.

Corector pentru zona ochilor

Ai parte de cearcăne sau pete în zona ochilor? Un corector care să mascheze aceste mici imperfecțiuni trebuie să se găsească în trusa ta de machiaj. Atenție însă: nu folosi corector în exces, iar nuanța acestuia ar trebuie să fie ceva mai deschisă decât pielea ta naturală.

Fondul de ten

Aici se întâlnesc cele mai multe erori pe care le fac reprezentantele sexului frumos. Fondul de ten nu trebuie să te facă mai bronzată, sau cu o piele mai albă. De fapt, rolul lui este de a masca unele imperfecțiuni și a-i oferi pielii un aspect uniform. De aceea trebuie ales cât mai aproape de nuanța pielii tale naturale. Și nu, nu exagera cu folosirea lui, pentru că ajungi să ai aspect acel nisipos, pe care nimeni nu și-l dorește. Nu încerca nici să iei un fond de ten de o calitate îndoielnică, doar pentru că este mai ieftin. Dimpotrivă, poți profita de Oferte Black Friday Romania pentru a achiziționa, la prețuri mai mult decât convenabile, astfel de produse de calitate.

Blush

Ai auzit de multe ori de regula ”less is more”, și nu de puține ori ți-a fost prezentată drept cea mai bună abordare. Ei bine, și de această data este valabilă, pentru că vorbim despre blush. Nu exagera, pentru că în caz contrar vei obține un efect vizual nu prea plăcut, ceea ce le va aminti celor cu care vorbești de un clovn în arena circului.

Chiar și în condițiile în care ești foarte palidă, excesul de blush nu îți va oferi acel look pe care ți-l dorești, ci dimpotrivă.

Nuanța care face diferența

Este destul de dificil să știi să te machiezi perfect, astfel încât look-ul obținut să fie unul perfect. Linia dintre perfecțiune și dezastru este foarte fină în acest caz, și de multe ori ține doar de o singură nuanță. Dozarea cantităților este esențială, și este nevoie să exersezi destul de mult până reușești să afirmi că într-adevăr ai atins perfecțiunea. Nu uita însă că este nevoie nu doar de produse de calitate, ci și de o îngrijire corespunzătoare a tenului. De aceea, este nevoie să acorzi o mare importanță hidratării lui, dar și demachierii. Folosește produse cât mai naturale, care nu agresează sau irită pielea, de aceea evită-le pe cele care folosesc alcool. Și, mai ales, odihnește-te suficient! Întreg organismul, deci și pielea, îți va fi recunoscător!