Multe femei își propun să devină mămici, dar pentru unele acest lucru nu este deloc ușor. Pentru a putea duce la îndeplinire ceea ce ți-au propus, ar trebui să știi ca totul ține de sincronizare.

Trebuie luat în calcul faptul că raportul sexual trebuie să aiba loc fie în ziua de ovulație, fie cu câteva zile înainte. Astfel, este important să stabilești care sunt zilele cele mai fertile și
să-ți programezi partidele de sex în funcție de acest lucru. Iată 3 metode care te vor ajuta să identifici cea mai fertilă fază din ciclul tău menstrual.

Calendarul
In cazul in care ai un ciclu regulat, poti incerca sa prezici perioada de ovulatie notandu-ti in caldendar durata ciclului menstrual timp de doua luni. In acest mod vei sti cat mai precis cand are loc ovulatia – cu 12-16 zile inainte de inceputul urmatorului ciclu. Retine insa ca data exacta a ovulatiei poate varia cu cateva zile intre cicluri.

Atentie la secretiile cervicale
In timpul ciclului menstrual, secretiile cervicale se modifica – textura (vascozitate), culoare, cantitate. Urmareste aceste schimbari si vei putea prezice data ovulatiei. In cele mai fertile zile, aceasta secretie este subtire si limpde (aproape ca un albus de ou). Va treace niste timp pana cand vei inveta „sa citesti“ semnele, dar si rabdare. In plus, tine cont de faptul ca secretiile cervicale pot fi influentate de alti factori, inclusiv de partidele de sex, infectii sau medicamentele pe care le ei.

Citeste si...
O rusoaică a divorțat, după 10 ani de căsniei, pentru că este gravidă cu...fiul ei vitreg

Fa un test de fertilitate
Il poti cumpara de la farmacie si e un mod foarte simplu de a-ti verifica fertilitatea. Functioneaza cam in acelasi mod ca un test de sarcina – in orice caz, gasesti instructiunile de folosire pe ambalaj. Testul de fertilitate interpreteaza schimbarile hormonale si iti va spune daca esti fertila sau nu in urmatoarele 24 de ore. Poti incepe sa il folosesti din prima zi a urmatorului ciclu (dar nu inainte).