Preşedintele Klaus Iohannis a criticat măsurile populiste adoptate de PSD în Parlament, care împovărează şi mai mult bugetul ţării, în condiţiile în care România oricum va avea un deficit uriaş. ”Este complet imoral să punem pe umerii generaţiei tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de nişte iresponsabili”, a spus şeful statului.

”Nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează astăzi populist măsuri care nu au nicio susţinere economică. Este complet imoral să punem pe umerii generaţiei tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de nişte iresponsabili”, a spus Klaus Iohannis într-o declaraţie de presă la Cotroceni.

”Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgenţă sau care condiţionează votul în Parlament – absolut obligatoriu de altfel pentru ca decretul să producă efecte – condiţionează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat”, a adăugat iohannis, cu trimite directă la Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, singurii lideri politici care s-au opus prelungirii stării de urgenţă.

Fără să dea nume, şeful statului a criticat fosta coaliţie de guvernare PSD-ALDE. ”Cetăţenii înţeleg şi sunt convins că, indiferent de opţiunile lor politice, răsuflă uşuraţi că România nu este guvernată astăzi, în context de criză profundă, de o coaliţie care avea drept prioritate furtul din bani publici şi fuga de răspundere. Criza actuală este gestionată de un guvern care ţine cont de sfaturile specialiştilor, care lasă pe profesionişti să îşi facă meseria şi urmează îndeaproape recomandările lor ”, a spus Iohannis.