Politic

Trio-ul Sârbu-Dragnea-Zgonea, o bombă cu ceas în Parlament

Se anunță o toamnă delicată în Senat și în Camera Deputatilor. Voci din PSD spun ca preluarea partidului de catre Liviu Dragnea poate complica atmosfera in Parlament.
Va fi crucial modul in care se va raporta Dragnea la grupurile parlamentare.sarbu zgonea dragnea
 
La Senat, Dragnea este in conflict deschis cu liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. Seful interimar PSD ar putea sa fie pus in situatia in care o mana de senatori social-democrati sa boicoteze la comanda lui Sarbu decizii luate in BPN al PSD, ca o demonstratie de forta in fata lui Dragnea, spun surse social-democrate.
In actuala configuratie de la Senat, in care coalitiei nu-i este foarte usor sa-si adune majoritatea pentru legile organice, un boicot al catorva senatori PSD ar fi suficient pentru a contrazice deciziile luate sub bagheta lui Dragnea.
 
La Camera Deputatilor, Valeriu Zgonea este contestat de o parte a parlamentarilor PSD, care ii reproseaza acestuia ca s-a facut ghiocel in fata ambasadelor si a UNPR-ului, spun sursele citate, iar tema va fi reluata odata cu inceperea sesiunii parlamentare.
Situatia poate ajunge si mai tensionata daca se vor face presiuni pentru continuarea discutiilor pe modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penal.
blank