Trenurile
Actualitate, Featured

Trenurile de metrou vor reveni la normal începând de azi

Trenurile de metrou din București își vor relua circulația însă abia începând de mâine, 27 martie 2021.

Trenurile de metrou din București își vor relua circulația însă abia începând din ziua de mâine, sîmbătă, 27 martie 2021.

Acest anunț a fost făcut vineri la amiază, după încheierea primei runde de negocieri, de patru ore, care s-a purtat între reprezentanți ai Prefecturii Capitalei și ai angajaților de la metrou.

Nu este clar dacă la aceste negocieri a participat și liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, în condițiile în care acesta, pe toată desfășurarea protestului și a negocierilor, nu a putut fi contactat.

De asemenea, nu este clar de ce se reia circulația metroului abia sâmbătă dimineață, în condițiile în care până la finalul zilei de vineri mai sunt aproape șase ore, iar circulația normală a metroului este până la ora 23.

Negocierile s-au purtat la sediul Prefecturii Capitalei, iar prefectul Alin Stoica a precizat că el este cel care a intermediat negocierile dintre conducerea Metrorex și sindicaliștii de la metrou.

Unul dintre liderii sindicatului USLM a declarat, după ieșirea de la negocieri, că Metrorex are un deficit de personal de 1200 de oameni, că din acest motiv lucrătorii nu mai pot asigura circulația în siguranță a trenurilor și că aceasta a fost prima cauză a grevei de la metrou.

O altă revendicare a sindicaliștilor este să nu li se reducă salariile: „Noi banii i-am obținut anul trecut. Vrem să nu ni se mai ia bani”.

Sindicalistul a mai susținut că lucrătorii nu au obligația să asigure nici măcar 30 la sută din circulația metroului (așa cum se întâmplă în timpul grevelor), din moment ce protestul de vineri a fost „spontan”.

blank