Featured, International

Trei surori și-au ucis tatăl care le abuza, nemaiputând suporta situatia. Cazul lor ar putea schimba legea, iar ele să scape de pedeapsă

Trei surori din Moscova, acuzate că și-au ucis tatăl care le abuzalor, ar putea fi judecate pentru „autoapărare necesară”, spun avocații lor.

Procurorul șef al Rusiei ar putea decide retragerea acuzațiilor penale formulate împotriva celor trei fete, a declarat avocatul Alexei Parshin pentru agenția de știri Tass, citată de BBC NEWS.

În iulie 2018, adolescentele surori Khachaturyan și-au înjunghiat și bătut tatăl în somn până când a murit. Bărbatul le abuzase fizic și sexual, așa că mulți ruși au cerut eliberarea lor.

Peste 350.000 de persoane au semnat o petiție în sprijinul surorilor, iar cazul lor de mare anvergură a fost un argument puternic pentru o nouă lege împotriva violenței domestice, care ar trebui să intre în vigoare în acest an.

Activiștii pentru drepturile omului au afirmat că surorile nu sunt infractoare, ci victime, pentru că nu aveau niciun mijloc de a obține ajutor și nimeni nu le-a protejat împotriva tatălui abuziv.

Krestina, Angelina și Maria Khachaturyan, care aveau 17, 18 și 19 ani când și-au înjunghiat mortal tatăl, se confruntă în prezent cu pedepse de până la 20 de ani de închisoare, după ce au fost acuzate de omor premeditat.

Avocatul lor a spus că „procurorul a luat poziție, considerând că acestea au acționat pentru autoapărare, iar Comitetul Investigativ trebuie să ia în considerare această poziție, anchetatorii trebuie să ia în considerare acest lucru”.

„Sper că, după aceea, cazul va fi închis. Cred că va dura încă o lună sau două”, a mai spus avocatul.

Surorile sunt în locuri diferite și nu pot vorbi între ele sau cu mass-media. Sunt libere, dar nu pot comunica cu nimeni în legătură cu cazul lor, a spus avocatul.

Procurorul general adjunct, Viktor Grin, citat de avocatul Parshin, a spus că încheierea Comitetului Investigativ nu a ținut cont pe deplin de circumstanțele care le-au condus pe cele trei tinere la omor. Comportamentul tatălui, a argumentat Grin, a reprezentat o amenințare reală pentru siguranța fetelor, ceea ce a justificat recurgerea la orice mijloace pentru a se apăra.

Cum au săvârșit crima cele trei surori
În iulie 2018, Maria, Angelina și Krestina, cu vârste de, 17, 18 și respectiv 19 ani și-au înjunghiat și lovit tatăl în timp ce acesta dormea. Ele au povestit că, în aceeași zi, tatăl lor le certase pentru că nu au făcut curățenie corect în apartament și le-a dat cu spray lacrimogen în față.

Fetele au așteptat ca Mikhail Khachturyan, în vârstă de 57 de ani, să adoarmă și apoi l-au atacat cu un cuțit, un ciocan și un spray lacrimogen. Bărbatul a fost lovit de multe ori în zona capului și a gâtului, el având mai mult de 30 de răni de cuțit.

Adolescentele au chemat poliția apoi și au fost arestate la fața locului. Anchetatorii au descoperit că fetele au fost bătute, torturate, ținute prizoniere și abuzate sexual de tatăl lor, în ultimii trei ani.

 

blank