Sport, Stiri

Trei suporteri maghiari, la spital, cu traumatisme cranio-cerebrale

Trei suporteri maghiari aflaţi în zona Arenei Naţionale au fost duşi la Spitalul Sfântul Pantelimon, cu traumatisme cranio-cerebrale, iar un altul, rănit în Centrul Istoric, a primit îngrijiri la faţa locului, a declarat, vineri, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

bataie_centrul_vechi_50636500Medicul Bogdan Opriţa a spus că cei trei suporteri au fost preluaţi cu ambulanţe SMURD de pe strada Pierre de Coubertin. Aceştia au fost diagnosticaţi cu traumatisme cranio-cerebrale, fiind duşi la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Un alt suporter maghiar a fost rănit în Centrul Istoric, acesta având un traumatism cranian. Un echipaj SMURD i-a acordat îngrijiri medicale la faţa locului, acesta refuzând să fie dus la spital, a precizat Opriţa.

O femeie de 38 de ani, care se externase de la Spitalul Sfânta Maria, a fost rănită, în timpul altercaţiilor în care au fost implicaţi suporteri maghiari, aceasta fiind preluată de o ambulanţă şi dusă la Spitalul Elias. Femeia are contuzii şi ochii iritaţi de la gazele lacrimogene, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Alis Grasu.

De asemenea, un alt suporter maghiar venit la Bucureşti pentru a asista la meciul România – Ungaria, a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce i s-a făcut rău în Gara de Nord. Suporterul, care era inconştient, a fost luat cu targa de un echipaj SMURD. Medicul de pe ambulanţă nu a precizat dacă suporterul a consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise.

O altă ambulanţă SMURD a fost chemată la Gara de Nord pentru a-i acorda îngrijiri unei femei căreia i s-a făcut rău din cauza gazelor lacrimogene folosite de jandarmi pentru a-i calma pe suporterii unguri violenţi veniţi la Bucureşti. Femeia, care a precizat că are probleme cardiace, era clienta unui restaurant din incinta Gării de Nord.

Jandarmii au fost nevoiţi să recurgă la gaze lacrimogene, vineri, la Gara de Nord, după o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniţi la Bucureşti pentru a asista la meciul România – Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Incidente violente în care au fost implicaţi suporteri maghiari au avut loc şi în Centrul Istoric. Suporterii au aruncat cu sticle şi pietre, jandarmii intervenind cu gaze lacrimogene pentru evacuarea acestora.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc în această seară, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.