Trei polițiști din New York au ajuns la spital, după ce au consumat shake-uri care conțineau „o substanță toxică”, într-un restaurant cunoscut din Manhattan. Aceștia erau detașați la protestele violente din oraș, iscate după moartea lui George Floyd.

Incidentul grav s-a petrecut luni la un restaurant Shake Shack din Manhattan și a fost confirmat de sindicatele polițienești, scrie rt.com.

„Când polițiștii din NYC nu mai pot nici măcar să mănânce, fără să fie atacați, este clar în ce fel de mediu lucrăm, unul care s-a deteriorat la un nivel critic. Nu ne permitem să lăsăm garda jos, în acest moment”, a transmis NYC PBA.

Polițiștii au fost otrăviți cu o substanță toxică, probabil clor
Într-o scrisoare redactată de președintele Police Benevolent Association din New York, Patrick J. Lynch, sindicatul transmite că polițiștii s-au simțit rău după ce au mâncat și băut la Shake Shack, în Broadway and Fulton Street, în timp ce se aflau la datorie, în contextul agravării protestelor alimentate de moartea bărbatului de culoare George Floyd.

Pe măsură ce au consumat shake-urile, au descoperit că sunt contaminate „cu o substanță toxică, cel mai probabil CLOR, care a fost pusă în băuturile lor”.

Al doilea cel mai mare sindicat al polițiștilor din New York, Detectives Endowment Association of the City of New York (DEA), a transmis un mesaj similar, privind incidentul de otrăvire.

Sindicaliști: „Se cer măsuri urgente!”
„SE CER MĂSURI URGENTE! În această seară, trei colegi polițiști au fost otrăviți intenționat de unul dintre angajații de la Shake Shack, la adresa 200 Broadway din Manhattan. Din fericire, colegii nu au suferit complicații. Vă rugăm să consultați alerta de siguranță”.

Președintele DEA, Paul DiGiacomo, a susținut că polițiștii au fost „otrăviți în mod intenționat de unul dintre angajații Shake Shack”, adăugând că cei trei polițiști nu sunt răniți grav și se recuperează în spital. Acesta i-a acuzat pe unii dintre aleși că „îi încurajează pe criminalii” care atacă polițiști, „pur și simplu din cauza uniformei pe care o poartă”.

#BREAKING When NYC police officers cannot even take meal without coming under attack, it is clear that environment in which we work has deteriorated to a critical level. We cannot afford to let our guard down for even a moment. pic.twitter.com/fbMMDOKqbV

— NYC PBA (@NYCPBA) June 16, 2020

🚨URGENT SAFETY MESSAGE🚨
Tonight, three of our fellow officers were intentionally poisoned by one or more workers at the Shake Shack at 200 Broadway in Manhattan. Fortunately, they were not seriously harmed. Please see the safety alert⤵️ https://t.co/D8Lywivhdu

— Detectives’ Endowment Association (@NYCPDDEA) June 16, 2020