International, Stiri

Trei giganţi IT se bat pentru a domina arena smartphone în SUA

oo

Apple este liderul pieţei smartphone din SUA, în timp ce Android al Google este cel mai utilizat sistem de operare, iar Facebook are cea mai populară aplicaţie pentru smartphone, arată un studiu comScore, citat de MarketWatch.
Producătorul iPhone conduce pe piaţa smartphone cu o cotă de 41% în perioada februarie-aprilie, înaintea rivalului Samsung, care are 28%.

Apple încearcă săptămâna aceasta să-şi asigure sprijinul a cât mai mulţi dezvoltatori de aplicaţii, dezvăluind noi funcţii ale sistemelor de operare folosite de produsele companiei, inclusiv iOS 8, în cadrul unei conferinţe cu programatorii.
Compania dispune de un ecosistem web robust, notează MarketWatch, dar are dificultăţi în a ajunge din urmă platforma Android a Google.

Android a rămas cel mai utilizat sistem de operare în SUA în intervalul analizat, fiind instalat pe 53% din smartphone-urile abonaţilor. Platforma Google este urmată de cea a Apple, cu 41%, potrivit comScore.
Facebook conduce topul aplicaţiilor pentru smartphone-uri, cu o prezenţă pe 74% din terminale, indiferent dacă rulează Android sau iOS al Apple, potrivit Mediafax.

Google are mai multe aplicaţii în top 10, inclusiv Google Play, care ajunge la 51% din utilizatorii de smartphone-uri, YouTube cu 50%, Google Search cu 48% şi Gmail cu 42%.