Actualitate, Featured

Trei adolescenți au fost prinși la furat doar fiindcă nu aveau declarație pe propria răspundere

Trei adolescenți din comuna suceveană Ipotești, aflată de la finalul lunii trecute în carantină totală, au fost prinși în curtea unui localnic. Ei sunt cercetați acum pentru tentativă de furt calificat și au fost amendați fiecare cu câte 1.000 de lei pentru că nu aveau declarație pe proprie răspundere.

La data de 6 aprilie 2020, pe la ora 01.20, Secția nr.2 de Poliție Rurală Ipotești a fost anunțată telefonic de către agentul pază în cadrul Primăriei comunei Ipotești despre faptul că în curtea unui localnic se află mai multe persoane care au pătruns în interior cu intenția de a sustrage bunuri.

Polițiștii deplasați la fața locului au găsit în curtea casei nelocuite trei tineri care au încercat să fugă însă au fost prinși, relatează ziardesuceava.ro.

Cu această ocazie s-a stabilit că aceștia se numesc Alin C. (17 ani), Marin S. (15 ani) și Luigino S. (15 ani), toți din comuna Ipotești.

Din primele cercetări a reieșit că cei trei adolescenți au pătruns în curtea locuinței, în atelierul de tâmplărie, au căutat bunuri pentru a le sustrage însă nu au reușit să fure nimic deoarece au fost prinși de polițiști.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „tentativă la comiterea infracțiunii de furt calificat”.

Totodată, cei trei adolescenți au fost amendați cu câte 1.000 de lei pentru că nu aveau asupra lor declarație pe propria răspundere.