International, Stiri, Ultima Ora

Transporturile din Marea Britanie, GRAV AFECTATE de zăpadă

Transporturile din Marea Britanie au fost perturbate din cauza ninsorilor şi a lapoviţei. Autorităţile au lansat alerte meteo, iar un zbor de la Bucureşti către Aeroportul John Lennon din Liverpool a fost direcţionat către aeroportul din Manchester.

ninsori_17158000

Situaţia zborurilor deasupra Marii Britanii era încurcatră sâmbătă, din cauza lapoviţei şi a ninsorilor puternice. Aeroportul John Lennon din Liverpool a anunţat că patru zboruri din Malta, Berlin şi Bucureşti au fost direcţionate către aeroportul din Manchester. Al cincilea zbor dinspre Insula Man, din Marea Irlandei, s-a întors din drum. Aeroportul Bradford de la Leeds este închis, iar zborurile către aeroportul de la Liverpool au fost direcţionate către Manchester pe timpul operaţiunilor de deszăpezire, relatează BBC.

Un front de ploi, lapoviţă şi ninsori se deplasează către est, în Irlanda de Nord, Ţara Galilor, centrul şi nordul Angliei şi sudul Scoţiei. Doar în sud vremea urmează să fie “mult mai blândă”, în multe zone din regiune fiind aşteptate ploi şi rafale de vânt puternice.

Serviciul britanic de meteorologie a anunţat că la Leek, în Staffordshire (Anglia), stratul de zăpadă a atins zece centimetri, iar unele drumuri din Yorkshire au devenit aproape impracticabile.

Serviciul de meteorologie a emis alerte cod galben de ninsoare şi polei în cea mai mare parte a Scoţiei, dar şi în Irlanda de Nord, precum şi alerte de ninsoare în Anglia şi estul Ţării Galilor.