Actualitate, Stiri

“Trăim în această țară a politicienilor corupți”

Cozmin Gușă: “Ponta a uitat că DNA-ul a fost înființat pentru a bloca abuzurile politicienilor”

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat la Realitatea TV criticile pe care liderii USL le-au adus în ultima perioadă Departamentului Național Anticorupție.

cozmin gusa“Am auzit de oamenii politici vorbind chiar de desființarea DNA-ului. DNA (PNA-ul pe atunci) a fost un organism al statului român născut cu forcepsul. Eram în plină guvernare Adrian Năstase, o guvernare care în momentul acela se anunța de succes, reformistă, dar eram și în pline negocieri cu UE în procesul de pre-aderare în care ne aflam.

A primit un vot în plenul organismelor de conducere politică și administrativă, dar nimeni nu își închipuia ce ar putea să fie. Se considera la acel moment că doar se bifează un capitol al negocierile pre-aderare.

Pot să amintesc un fapt: unul dintre cei care a documentat proiectul de înființare a PNA-ului, inclusiv prin deplasări în străinătate și discuții cu experți internaționali, este actualul premier Victor Ponta, președintele partidului care urăștea astăzi cel mai mult DNA (aici se ia la întrecere cu PNL), uitând că acest organism a fost înființat pentru a bloca abuzurile și ilegalitățile făcute de politicieni împotriva intereselor cetățenilor români”, a spus Cozmin Gușă.

“Avem astăzi puterea USL, excedată de problemele pe care mulți lideri USL le au la DNA. Încearcă să îl decredibilizeze folosind niște excepții sau statistici care încă nu s-au dovedit cum că marea majoritate a liderilor PDL ar fi ocoliți de rigorile DNA. De cealaltă parte, avem un DNA destul de ermetic care refuză să comunice normal de ce ar fi necesar, care sunt cazurile de mare corupție pe care le cercetează, care a fost impactul acestor acțiuni asupra economiei românești, fie că vorbim de baroni locali sau de miniștri și foști miniștri. Lipsa acestei comunicări creează o gogoriță, iar românilor le plac gogorițele.

Ce ar trebui să credem acum? Că această clasă politică de care se ocupă DNA-ul este o clasă politică curată, care a dus România spre succes, care nu s-a îmbogățit fraudând bugetele locale, județene sau națioanel și în general este o vânătoare de vrăjitoare pe care o coordonează marele magician Traian Băsescu.

Nu putem simplifica în felul ăsta. Este adevărat că Traian Băsescu a girat îngrășarea peste măsură a baronilor PDL. Dar că Traian Băsescu ar avea forță astăzi să acționeze selectiv și doar liderii USL, care nici nu au mâncat usturoi, nici gura nu le miroase, să poată fi acuzați și să fie persecutați, asta este deja o dezbatere pe care nu putem să o avem pentru că este vorba de anormalitate

Am auzit astăzi un lucru care m-a siderat. Un parlamentar USL, am impresia, le cerea lui Victor Ponta și lui Crin Antonescu să intervină și să blocheze activitățile DNA și Agenției Naționale de Integritate. Asta în plin proces în care se spune că ne-am recăpătat procesul internațional. Dacă domnul Silaghi era curat, nu renunța să-și depună candidatura la Ministerul Transporturilor în urma unor acuzații pe care DNA i le-a adus. Trăim în această țară, însă această țară este atât a politicienilor corupți care au construit sistemul, cât și a cetățenilor care votează în urma unor șpăgi electorale sau fiind prost informați. Nu vreau să acuzăm o instituție care are în statistică faptul că a devenit un baubau pentru politicieni”, a mai spus consultantul politic Cozmin Gușă.