Politic, Stiri

Traian Rece, președintele interimar al PDS: Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu

Președintele interimar al Partidului Dreptății Sociale, Traian Rece, a declarat, vineri, că și-a retras sprijinul politic acordat candidatului la prezidențiale, Teodor Meleșcanu, după ce PDS a fost catalogat ca fiind un partid “extremist” și a afirmat că va sesiza CCR întrucât, acesta nu poate beneficia de cele peste 300.000 de semnături,  pe care partidul le-a adunat în contul său. Mai mult decât atât, afirmă Traian Rece, dacă va primi un răspuns negativ, îl va da în judecată pe fostul șef al SIE “pentru însușirea unor bunuri”.

tttrr_04168400

“Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu pentru hoție. Dacă Curtea Constituțională nu-mi dă niciun răspuns sau îmi dă un răspuns nefavorabil, săptămâna următoare, cu avocații, îl voi acționa în judecată pentru hoție, pentru însușirea unor bunuri și pentru jignirea adusă mie și partidului”, a afirmat președintele PDS la o conferință de presă, informează Agerpres.

Pe de altă parte, Traian Rece afirmă că Meleșcanu ar trebui să-i înapoieze “aproximativ 180.000 de euro”, banii reprezentând efortul financiar propriu în logistica și resursa umană a partidului, care au fost folosiți în vederea strângerii semnăturilor pentru Teodor Meleșcanu. Mai departe, șeful PDS a afirmat că va depune la Curtea Constituțională o adresă prin care informează că Teodor Meleșcanu nu poate să beneficieze de acele semnături, pentru că sunt obținute de PDS, existând acte care dovedesc acest lucru.

Liderul PDS a precizat că face acest demers după ce BEC i-a acordat un răspuns negativ, cu privire la cererea pe care i-a adresat-o de retragere a semnăturilor, în baza cărora a fost admisă candidatura lui Teodor Meleșcanu la prezidențiale.

“Nu am făcut, în definitiv, decât să-i retragem sprijinul politic, să nu-l mai facem de râs. Am depus la BEC o cerere de retragere, am cerut să ni se dea (n.r. — semnăturile) și ni s-a spus de către BEC că Alianța nu poate să funcționeze. Mi s-a spus de la BEC, cu franchețe, că ‘nu mai puteți să le luați (n.r. — semnăturile), v-a păcălit și ați fost prost, sunt ale lui'”, a susținut Traian Rece.