Actualitate, Stiri

Traian Berbeceanu, în lacrimi, cu fiul său în braţe!

Fostul comisar de poliţie a fost primit cu aplauze de familie şi zeci de susţinători, la Deva

berbeceanu

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, a fost primit cu aplauze de zeci de susţinători şi de familie când a ajuns acasă, în Deva, după ce a fost eliberat din arest.

Berbeceanu a fost aşteptat mai multe ore în faţa blocului în care locuieşte, în noaptea de marţi spre miercuri, de susţinători şi de familie, care au afişat un banner pe care scria: „Deva are nevoie de tine. Traian Berbeceanu. Respect”.

Cel mai nerăbdător a fost fiul comisarului, în vârstă de nouă ani, care le-a împărţit ceai şi cafea oamenilor strânşi pentru a-l întâmpina pe poliţist. Traian Berbeceanu şi-a luat în braţe băiatul şi nu şi-a putut stăpâni emoţiile când în îmbrăţişare s-a alăturat şi soţia sa, în timp ce zeci de susţinători au aplaudat.

„Am avut parte şi noroc de un complet de judecători care a ascultat cu mare atenţie argumentele mele şi în final a luat decizia corectă. (…) Clipele petrecute departe de familie au fost cumplite, dar probabil toate lucrurile importante au un preţ şi, oricât de mare ar fi acest preţ, trebuie plătit. Sunt o persoană fericită şi bogată, pentru că am lângă mine atâtea persoane care mă susţin. Asta nu poate să ne ia nimeni: demnitatea şi onoarea, şi unitatea care este între mine şi echipa mea şi oamenii pe care i-am servit ani de zile. Cred că se va face dreptate. Am deplină încredere în justiţie”, a mai spus Berbeceanu.

Acesta a adăugat că va folosi următoarele zile pentru a recupera timpul pierdut departe de familie şi că va sta la dispoziţia anchetatorilor.

Comisarul Traian Berbeceanu a părăsit, marţi după-amiază, arestul Poliţiei Capitalei, după ce instanţa supremă a stabilit definitiv că acesta poate fi cercetat în stare de libertate.

Berbeceanu a spus, la ieşirea din arest, că doreşte să-şi pregătească apărarea, că speră să-şi demonstreze pe deplin nevinovăţia şi că, dacă va reuşi acest lucru, doreşte să revină la colegii săi şi la activităţile de poliţist.

El nu a dorit să comenteze acuzaţiile ce i se aduc şi posibilele motive ale arestării sale, pe motiv că se află sub puterea unor interdicţii stabilite de judecători odată cu schimbarea măsurii preventive din arest în cea a interdicţiei de a părăsi ţara.

Traian Berbeceanu a ţinut să mulţumească sindicatului poliţiştilor şi colegilor săi de la crimă organizată şi a sfătuit toţi poliţiştii „să nu plece capul, indiferent de situaţie”.

Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea pe 24 octombrie.

Potrivit procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu au sponsorizat BCCO Alba Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului.

Procurorii au arătat că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Dosarul în care Berbeceanu este acuzat a fost preluat de Structura centrală a DIICOT, de la serviciul teritorial Alba al Direcţiei.

 

blank