“Parlamentului României nu funcţionează ca o instituţie la standarde europene”

basescu

Traian Băsescu participă, duminică, 9 februarie, la dezbaterea “Statul de drept – între modelul european și realitatea din România”, organizată de Fundația Mișcarea Populară.

A profitat din plinde platformă pentru a lansa un atac dur la adresa USL, în special pe tema justiţiei. “Atacurile la justitie pun si ele sub semnul intrebarii indeplinirea criteriilor politice” si “Institutia Parlamentului Romaniei nu functioneaza ca o institutie la standarde europene” sunt doar două dintre acuzele lansate de Traian Băsescu.

“Tot mai des in rapoartele europene se vorbeste despre lipsa de independenta a mijloacelor mass media. Cu patron turnator, e greu sa te numesti presa libera”, a mai spus preşedintele României.

“Fara a face politica, Romania a facut pasi inapoi din vara anului 2012. Orice declaratie pe care o fac, in urmatoarele 30 de minute este in toate cancelariile europene. In vara anului 2012 era stabilit ca in toamna Romania sa intre in Schengen cu frontierele aeriene si maritime, urmanda ca ulterior sa intre si cu frontierele terestre. Evenimentele din vara lui 2012, din 2013, atacurile la justitie la procurori, au fost de natura sa ne descalifice, si au pierdut românii, in primul rand ca credibilitate dar si economic”, a mai declarat Traian Băsescu.