IT&C

Traian Basescu: “Prin limba ne pastram cultura, credinta, traditia si istoria poporului nostru.”

Traian Basescu: “Prin limba ne pastram cultura, credinta, traditia si istoria poporului nostru.”

blankPresedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis un mesaj cu prilejul sarbatorii “Zilei Lmbii Romane” in Republica Moldova, in care a tinut sa precizeze ca dorinta lui este ca de la anu, “Ziua Limbii Romane”, sa fie serbata si de romanii din tara si din intreaga lume.

Mesajul presedintelui Basescu a fost prezentat vineri, la Chisinau, de catre Eugen Tomac, consilier de stat, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

“Dragi romani, Doresc sa va transmit, cu prilejul sarbatorii Zilei Limbii Romane, cele mai profunde ganduri de pretuire si respect pentru faptul ca indiferent de incercarile prin care ati trecut in ultimii doua sute de ani, ati pastrat vie limba si constiinta romaneasca. Ma bucur ca, in fiecare an, romanii din Republica Moldova aduc un omagiu limbii romane si sper ca incepand de anul viitor Ziua Limbii Romane sa fie serbata de romanii din tara si din intreaga lume.

Avem nevoie de aceasta solidaritate pentru a ne proova cu mai multa grija valorile care ne leaga, pentru ca prin limba ne pastram cultura, credinta, traditia si istoria poporului nostru”, se arata in mesajul presedintelui, citat de Presedintie. 

 

expresspress.ro

blank