Liderul PMP, Traian Băsescu a lansat tot felul de atacuri în ultima perioadă la adresa fostului rector al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” (ANMB) și totodată candidatul PNL la Primăria Constanța, amiralul Vergil Chițac.

 

Recent, fostul președinte al României a spus că a modificat statutul Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân” special pentru Vergil Chițac, dar nu a explucat și motivele care au dus la această modificare.

”Când l-am avansat amiral, special pentru el în CSAT am modificat statutul Academiei Navale, care avea funcție maximă căpitan de rangul I. Am modificat statutul Academiei Navale făcând funcția de comandant al Academiei pentru amiral cu două stele și aș fi vrut să o ia și pe o doua”, a spus fostul președinte.

 

Candidatul PNL la Primăria Constanța a aflat de această declarație a lui Băsescu și a lămurit problema. ”Comandatul dinaintea mea, Dan Vasile Hăulică, a plecat amiral. Într-adevăr, funcția, la un moment dat, a fost de comandant de rangul I, și în CSAT s-a făcut de amiral, ca dovadă că pe Dan Vasile Hăulică l-a avansat amiral și, când a plecat din comanda Academiei, era amiral. Când am venit eu, funcția era deja de amiral, și nu cu două stele, ci cu o stea. A rămas amiral cu o stea, acesta este motivul pentru care am rămas cu o stea”, a declarat Vergil Chițac.

 

Mai mult, acesta susține că fostul președinte a făcut o confuzie. “Cred că Băsescu chiar mă apreciază, pentru că e a doua oară când vorbește laudativ la adresa mea în acest an. Dumnealui face o confuzie legată de momentul în care a făcut această conversie în CSAT. S-a întâmplat în timpul în care era comandant predecesorul meu. Atunci, din câte știu, așa s-a schimbat gradul funcției de rector din comandant în contra-amiral de flotilă”, a explicat Chițac.