Politic

Traian Băsescu îşi aminteşte cum a cunoscut-o pe Elena Udrea

Traian Băsescu a anunţat, miercuri seară, că se pregăteşte să-şi publice memoriile, după 10 ani de preşedinţie, dar a rememorat în avans felul în care a cunoscut-o pe Elena Udrea. basescu_udrea_43760000

„Prima impresie a fost excepțională. Am cunoscut-o la sediul PDL, când se candida la primăria Capitalei. Ea candida drept consilier. Mi-a lăsat o impresie bună pentru că arăta bine și era isteață, era un jurist isteț”, a povestit Băsescu. Fostul preşedinte a explicat şi ce rol a avut Elena Udrea câtă vreme a ocupat postul de şef al Cancelariei preşedintelui. „La mine şeful Cancelariei primea toată corespondenţa ce venea prin registratură şi de la instituţii. De exemplu, servicile de informaţii şi ministerele nu trimit prin registratură. Corespondenţa vine direct la cancelarie. Şeful cancelariei repartiza pe departamente, ţinea agenda preşedintelui, se uita unde sunt invitaţiile. Spunea preşedintelui: aveţi 18 invitaţii de acum într-o săptămână.

La care mergeţi? Ce rămâne? Nu rămâne niciuna. E muncă de birocrat şi e bine să ai studii juridice cînd răspunzi de treaba asta”, a punctat Băsescu. Traian Băsescu a comentat şi vizibilitatea foarte pronunţată a şefului Administraţiei Prezidenţiale, Dan Mihalache, despre care a spus că „se împăunează”. „Nu știu de ce domnul Mihalache simte nevoie să facă astfel de aprecieri pentru că acea clădire este întreținută la standardele normale ale unei intituții publice. În spațiul rezervat administrației este austeritatea rezervată institițiilor publice”, făcând referire la criticile repetate aduse de Mihalache sediului Administraţiei Prezidenţiale.

 „M-a derajnat că a spus că nu există Intranet. Asta e o minciună sau dânsul nu știe cum e cu Intranetul. Mă pot duce să îi fac un curs că acum am timp. La Președinție arhiva este electronică. Consilierii și președintele nu lucrează decât pe documente originale. Cancelaria repartizează documentul original pe departamente. După aceea, el se arhivează electronic și poți să revii pe el electronic. Mai este un lucru acolo. Accesul în arhivă este limitat”, a mai spus Traian Băsescu.

blank