Politic, Stiri

Traian Băsescu, împăcat la încheierea celui de-al doilea de mandat prezidenţial!

„Al doilea stat român merge pe drumul Uniunii Europene!

Base mediafax_foto marius_dumbraveanu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la recepţia oferită de Ambasada României la Chişinău, că a avut o mică îngrijorare că îşi va termina cel de-al doilea mandat, iar Republica Moldova să nu fi pornit pe drumul spre Europa.

„Vă mărturisesc o mică îngrijorare din sufletul meu, până în ultimele luni, mă gândeam că s-ar putea să îmi termin cel de-al doilea mandat şi Republica Moldova încă să nu pornească pe drumul spre Europa. Mă bucur mult că mi-aţi dat ocazia să îmi închei liniştit cel de-al doilea mandat, pentru că cel de-al doilea stat român merge şi el după primul pe drumul Uniunii Europene”, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a spus că ceea ce s-a întâmplat vineri la Vilnius, parafarea acordurilor, reprezintă „pietre de temelie a unor evoluţii pozitive”.

„Existenţa acestor acorduri reprezintă garanţia revenirii în familia mare, a Uniunii Europene, pentru că Republica Moldova, ca şi România au fost tot timpul parte a Europei şi în niciun caz al vreunei uniuni eurasiatice”, a mai spus Băsescu.

Şeful statului a mai menţionat că, de vineri, Republica Moldova a intrat în alt club, al acelor ţări care pot arăta Europei instituţii şi aspiraţii democratice.

Traian Băsescu i-a mulţumit preşedintelui Republicii Moldova pentru faptul că va participa la recepţia de la Cotroceni pentru Ziua Naţională a României şi la parada de la Bucureşti.

La rândul său, preşedintele Nicolae Timofti a spus că, fără Traian Băsescu, după terminarea mandatului acestuia, nu o să fie interesant să urmărească evenimentele politice. Timofti a recunoscut că Traian Băsescu a avut ideea de a face escala la Chişinău, după Summit-ul de la Vilnius.

 

 

blank