Actualitate

Traian Băsescu declară război lui Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi

Traian Băsescu a continuat seria atacurilor la adresa șefilor SRI și DNA şi a făcut noi dezvăluiri incendiare despre Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea. Conform lui Traian Băsescu, cei doi formează o „sectă a securității naționale”.

”Nu mi-e frică de DNA sau de Parchetul General, pentru că ştiu ce am făcut şi credinţa mea e că toate acţiunile mele s-au încadrat în lege. Eu mă întreb de ce am ajuns la candidaţi de tip Marian Munteanu, faţă de care am o poziţie neutră. De ce am ajuns să fim ţara care găzduieşte o întâlnire la vârf a naţionaliştilor europeni? De ce se înfiinţează tot mai multe partide naţionaliste? Cred că am răspunsul: pe de o parte sunt realităţile clasei politice existente, pe de altă parte exagerările unei decizii de a curăţa abuziv clasa politică, cu cătuşele arătate în fiecare zi. Populaţia nu o să mai vadă alt orizont decât acela al naţionalismului. Există nişte creiere care ordonă şi nişte instituţii care execută această luptă anticorupţie cu discreditarea clasei politice. SRI este implicat, categoric creierele sunt de la SRI. Este o sectă a securităţii naţionale, răspândită în toate instituţiile statului, care are un lider nevăzut în SRI, un executant care e DNA şi care are ca obiectiv discreditarea instituţiilor politice. Creierele sunt din România şi sunt oameni care deţin informaţia şi oameni care deţin cătuşele.

Acest proces săptămânal ce solicitare a arestării unui parlamentar a dus la convingerea că tot parlamentul e format din corupţi. Ceea ce nu este adevărat. Sunt şi oameni care îşi fac treaba, vin cu proiecte de lege. Sunt mulţi. Dar când ai grijă să serveşti săptămânal una două cereri de arestare se creează impresia că este o instituţie care trebuie să dispară. Numele „creierelor” le pot intui, dar e clar că analiza se produce la vârful SRI, condus de generalul Coldea, şi execuţia la DNA, controlat de doamna Kovesi. Nu mai ştie nimeni, e decizia lor. Dar Direcţia de Apărare a Constituţiei din SRI trebuia să dea demult o analiză cu ce înseamnă distrugerea instituţiilor politice.

Secta aceasta s-a format în timpul mandatului meu, dar nu am sesizat, pentru că nu a fost agresivă. E prezentă în Guvern prin dl. profesor Dâncu şi prin dl. profesor Curaj. E prezentă în ambasade, academicianul Mihalache tocmai pleacă. E prezentă în ANAF, în ANI, oriunde se pot lua decizii importante. Pe de o parte se protejează între ei şi duc o luptă puternică cu politicul. Iar rezultatul e o creştere foarte rapidă a extremismului naţionalist şi ajungem să punem candidaţi cu o tuşă puternică a naţionalismului extremist în abordările lor. Pentru că asta place la popor.

Se urmăreşte împingerea României într-o anumită zonă, există o altă comandă decât cea a democraţiei, care trebuie consolidată. Capii mafioţi tip Pescariu, Florică au fost lăsaţi şi cu banii, şi liberi. Deci e o minciună când spui că obiectivul e recuperarea banilor.

Sunt de acord că trebuie făcută o înnoire a clasei politice, dar trebuie să vedem cu cine. Că dacă o înlocuim cu naţionalişti extremişti, România se distruge singură. Cei responsabili de secta securităţii naţionale trebuie să ştie că în mine au un adversar. Pentru că eu înţeleg ce se întâmplă, nu sunt paraşutat acum în viaţa politică şi nu înţeleg care sunt abordările pe centrele de decizie.”, a spus Băsescu la România TV.

blank