Social, Stiri

Traian Basescu: As merge pana la a sista alocatia pentru copiii romi daca nu se duc la scoala

Presdintele Traian Basescu vrea sa blocheze alocatia copiilor romi pentru a-i motiva sa mearga la scoala

 

basescu_zile_numarate_cotroceni_suspendare_43215500

Presedintele tarii noastre, Traian Basescu vrea cu orice pret sa ii determine pe copiii romi sa mearga la scoala. Cum de multe ori acest lucru nu depinde de copii, ci de parintii care ii obliga sa stea casa si sa munceasca, cu toate acestea Traian Basescu vrea sa le sisteze alocatia, si asa insuficienta, daca nu vor sa mearga la scoala.

„Se schimba structura populatiei si viteza va fi tot mai mare. Ma ingrozeste, si de ce deschid acest subiect: se va mentine situatia si va trebui ca generatia care vine sa tina un numar mult mai mare de pensionari. Daca scade generatia tanara, cum sa tii un numar mult mai mare de pensionari? […] Un lucru este clar, daca nu se schimba tendinta, si nu pot fi optimist, trebuie sa facem sa mearga la scoala copiii romi si as merge pana la a sista alocatia pentru copii daca nu se duc la scoala. Daca se mentine tendinta, aceasta minoritate va deveni destul de consistenta si trebuie sa fie la fel de instruita ca si majoritarii. Trebuie facut ceva.”, a declarat Traian Basescu.

Vorbele presedintelui sunt destul de vagi, mai ales ca acesti copii romi vor sa mearga la scoala, insa parintii sunt cei care ii tin acasa.  

blank