Traian Băsescu,fostul preşedinte al României s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul DNA, acesta declarând că a fost citat de procurori în calitate de martor, dar că nu ştie cauza în care a fost chemat la DNA.

 Chemat la DNATraian Băsescu “am fost chemat la DNA în calitate de martor, citaţia este în maşină, dar nu ştiu în ce dosar”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a precizat că nu ştie dacă dosarul în care a fost chemat are legătură cu cel al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul DNA.

Traian Băsescu a fost audiat, vineri, mai bine de trei ore, deprocurori, în calitate de martor într-un dosar. La ieşirea din sediul DNA, Traian Băsescu a declarat că a fost audiat în calitate de martor
într-o comisie rogatorie. ”Am fost martor la o comisie rogatorie”, aspus Băsescu.

Ulterior, fostul președinte a spus că a fost audiat de procurori din Israel, în cazul a doi consultanți politici. Băsescu a criticat modulîn care DNA a tratat audeste să nu facăierea sa, acuzând instituția de decredibilizare și că a informat presa că va fi audiat, răspândind,

totodată, informații false din dosar.”Când îți permiți să minți un fost președinte că rugămintea  declarații,  dar pe de altă parte, dumneavoastră aflați intimități din această poziție de martori, chiar îmi pun un semn de întrebaremare asupra seriozității DNA-ului pentru că în mod cert nu de la procurorul israelian a plecat informația, ci de la procurorii români.Cu procurorii, când am plecat, m-au rugat să nu fac declarații. Dinpăcat, instituția toxică numită DNA v-a intoxicat. Încrederea mea în această instituție nu face decât să se prăbușească. DNA este o instituție decredibilizată. Procurorii români au dat informații despredosarul  în care sunt eu martor, se decredibilizează. Am fost surprins când am ajuns la DNA și era toată presa din România acolo. Pentrumine, proba de azi a arătat că năravurile nu se schimbă. 

Pentru ce trebuia să anunțe toată presa că vin eu?”, a declarat, la România TV,Băsescu.