Actualitate, Stiri

Tragedie! Un elev de 14 ani, medaliat la olimpiada de informatică, s-a spânzurat

Cel care l-a găsit a fost chiar tatăl său

elev

Băiatul de 14 ani, elev la Colegiul de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi, a fost găsit spânzurat, miercuri seară, în locuinţă, de către tatăl său.

Un elev de 14 ani din Iaşi, medaliat la olimpiada naţională de informatică, s-a spânzurat în locuinţa lui, iar motivul pentru care a recurs la acest gest nu este deocamdată cunoscut, colegii băiatului spunând că miercuri, la şcoală, acesta a fost vesel şi nu a dat de înţeles că ar avea vreo problemă. Băiatul a fost găsit spânzurat în locuinţă, de către tatăl său. Elevul obţinuse locul doi pe ţară la olimpiadele naţionale de informatică din 2011 şi 2012.

Mama băiatului este profesoară la un liceu de elită din Iaşi, iar tatăl este inginer, ambii fiind în stare de şoc.

Elevul s-a spânzurat cu cablul antifurt de la bicicleta sa şi nu a lăsat vreun bilet de adio. Nici părinţii şi nici profesorii nu îşi explică gestul copilului. Potrivit colegilor de clasă, băiatul a fost vesel şi nu a dat de înţeles că ar avea vreo problemă. “Suntem consternaţi de această tragedie, iar părinţii săi sunt distruşi. Nu ne putem explica ceea ce s-a întâmplat. Ieri (miercuri – n.r.), când a plecat de la şcoală, a fost foarte vesel”, a declarat Carmen Losonczy, directorul Colegiului de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Sabina Manea, a precizat că elevul nu ar fi fost implicat în vreun conflict la şcoală.

“Suntem şocaţi, atât noi, cât şi profesorii şi colegii de la Liceul de Informatică, unde învăţa băiatul. Era un copil olimpic la informatică, cu rezultate foarte bune la şcoală. Din mediul şcolar, nimic nu l-ar fi împins la un asemenea gest. Nu existau conflicte sau tensiuni în clasă. Toată lumea este înmărmurită”, a afirmat Sabina Manea. Poliţiştii ieşeni au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, urmând ca legiştii să facă necropsia pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

“Se fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs decesul. Nu sunt suspiciuni de comitere a vreunei infracţiuni”, a spus Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi.

Elevul era pasionat de calculatoare, iar pe pagina sa de Facebook, scrisese că lucrează ca freelancer.